Smażalnia „Rybakówka”
Zawsze świeża, pyszna rybka
Sprzedaż ryb
Całoroczna sprzedaż ryb
Smażalnia
Smażalnia ryb słodkowodych
Łowisko
Sportowy połów ryb
Smażalnia nieczynna. Zakończyliśmy sezon 2024, zapraszamy w kwietniu 2025.
Jednocześnie informujemy, że nasze przetwory rybne są dostępne cały rok.
Na smaczną i świeżą rybkę zapraszamy w każdy piątek, sobotę, niedzielę i święta, od maja do końca września – zarówno w słoneczne dni, jak i w niepogodę.
Rezerwacje miejsc przyjmujemy na piątki i soboty (dowolna godzina), niedziele i święta rezerwacje możliwe tylko do godziny 13:00)
Telefon smażalnia: 784-548-191
Nasza smażalnia
Zawsze świeża, pyszna rybka
Smażalnia „Rybakówka” powstała, aby nasi Goście wypoczynek nad wodą mogli połączyć z konsumpcją zawsze świeżych ryb. Na początku – w 1999 roku – Rybakówka była drewnianą altaną. Dzisiaj Rybakówka stanowi zamknięty, wychodzący w głąb stawu taras z salą na 50 miejsc, kącik zabaw dla dzieci oraz w pełni profesjonalnie wyposażona duża kuchnia. Kolejne 100 miejsc oraz plac zabaw jest usytuowanych na pięknie ukwieconym brzegu stawu.
„Rybakówka” posiada bogatą ofertę smażonych ryb śródlądowych, przyrządzonych bez dodatku zbędnych panierek i nadmiernej ilości przypraw. Zapewnia to naturalny i niepowtarzalny smak serwowanych ryb w otoczeniu malowniczej przyrody. W stałej ofercie znajdują się m.in. karp (półtusza lub filet), pstrąg smażony lub pieczony z warzywami (podawane w całości), jesiotr, sandacz i miętus. Posiadamy piec „King Edward” do pieczenia ziemniaka w całości, z którego smakuje on jak z ogniska. Nasz rosół rybny, zupa rybna czerwona oraz pierogi rybne również zdobyły uznanie klientów i cieszą się dużym powodzeniem.
Aktualnie dostępne są następujące gatunki:
Karp płat smażony
Karp filet smażony
Pstrąg smażony w całości
Pstrąg z warzywami i masłem pieczony w piecu
Jesiotr filet smażony
Sandacz filet smażony
Miętus filet smażony
Ilość dostępnych gatunków może być mniejsza wraz z upływem dnia. Czas oczekiwania na rybę wynosi od 20 minut do godziny w zależności od ilości oczekujących zamówień. Wszystkie ryby smażone są na bieżąco, na wysokiej jakości oleju rzepakowym z dodatkiem masła klarowanego, bez panierki.
ZAPRASZAMY!